Manifest

Bun venit în cel mai mare restaurant virtual, locul în care donezi toate felurile de mâncare la care poftești.

Aici, ai o masă rezervată în fiecare zi și poți comanda tot ce dorești. Însă, în loc să consumi mâncărurile preferate, ții post negru și donezi contravaloarea acestora copiilor care se culcă flămânzi. Lupta lor pentru supraviețuire e și mai acerbă în contextul pandemiei actuale. Criza provocată de COVID-19 a lovit cel mai dur în familiile vulnerabile, fără venituri, rezerve și oarecum deja marginalizate.

În Moldova avem 583 000 de copii. Fiecare al optulea copil trăiește în sărăcie, iar fiecare al cincilea are unicul sau ambii părinți plecați. Majoritatea acestora se află în mediul rural, iar decalajul rural-urban este în creștere, 38% din copiii din mediul rural trăiesc sub pragul sărăciei, comparativ cu 13% în mediul urban, date oferite de UNICEF Moldova în Analiza situației copiilor vulnerabili în perioada 2011-2016.

Ultimul raport oficial referitor la statistica sărăciei în RM, rămâne  Raportul social anual pentru anul 2015, unde este arătat că 13% din copii Moldovei trăiesc în sărăcie absolută, iar 0,1% în sărăcie extremă. Cea mai înaltă incidență a sărăciei este înregistrată în rândul copiilor. Asta îi face, de cele mai multe ori, pe părinți să îi lase în grija statului, în orfelinate, unde au de mâncare, dar sunt privați de afecțiune. Câți dintre noi putem spune că știm prin ce trec acești copii?

Rostul Postului este o inițiativă a Fundației Hope and Homes for Children România care împreună cu susținătorii organizației, atât celebrități, cât și oameni obișnuiți, au dorit să dea rost zilelor din Postul Crăciunului, al Paștelui și altor posturi de peste an. O inițiativă admirabilă, pe care am extins-o și în țara noastră, provocându-vă să țineți post negru virtual o singură zi și să donați contravaloarea meselor din ziua respectivă copiilor care trăiesc cu bani mai puțini decât dăm noi pe o cafea.

CCF Moldova (reprezentant Hope and Homes for Children) este o organizație nonguvernamentală care urmărește, prin programele desfășurate, înlocuirea sistemului instituțional de protecție a copilului, cu un sistem bazat pe conceptul familial și prevenirea separării copilului de familie. Pentru că atașamentul, atenția individuală, iubirea și grija sunt esențiale pentru fiecare copil.

În cei 17 ani de activitate în Republica Moldova, CCF Moldova, cu susținerea Hope and Homes for Children, a reușit să ajute peste 6449 de copii să rămână alături de familiile lor, să închidă 10 internate cu circa 1 504 copii, să sprijine Autoritățile Publice Locale din toată țara în dezvoltarea și extinderea serviciilor sociale, unele în premieră națională, în conformitate cu necesitățile copiilor și familiilor lor, să susțină incluziunea școlară a peste 967 de copii și să aducă speranța în mii de familii.

 

Acestea sunt doar o parte din rezultatele organizației. Mai multe despre activitatea noastră poți afla  aici.

Donează

pagina-campanie